Bir evi çevreyle uyumlu bir şekilde dekore etmenin ipuçları
Dekorasyonu konut mekanın iç planlamasına özel bir önem veriyor. Ancak özü aynı zamanda dış çevreyle de uyumludur. Bulunduğu çerçeveyle uyumu koruyan bir sahne nasıl dekore edilir? İyi Ev'da size her iki bakış açısı arasındaki iletişimi ve görsel sürekliliği geliştirmek için beş anahtar veriyoruz.
1. Dekorasyona entegre edilmiş pencereler
Mobilyaların yerleşimi ve dağıtımı pratik bir yaklaşımla çeşitli faktörleri ele almalıdır. Pencerelerin konumu dekorasyon projesini bağlamsallaştırır. Yani, ortamın güzelliğini artıracak kararlar almak için önemli bir referans sunar. salonmutfak, yemek odası veya yatak odası.
Pencerenin ana unsur olarak bütünle bütünleşmesi önemlidir. Bu şekilde dışarıdaki en iyi manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.
2. Mekanın ihtiyaçlarına uygun bir salon
Salon evin ana bölümlerinden biridir. Aslında bir mülkün mükemmel tanımlanmış bir girişi olmadığında evin başka bir alanına entegre edilebilir. koridor veya oturma odası. Salonun kişisel veya aile rutinine uyum sağlaması olumlu bir durumdur. Ancak yaşam tarzı aynı zamanda bağlamla da ilgilidir.
Yani dış mekanla uyumu koruyan bir salon planlarken iklim, yağmur veya mevsim değişiklikleri gibi belirli faktörler dikkate alınır. Kurumun iç organizasyonu Yasak Farklı bir değişken sunan bir belediyede bulunan bir apartman dairesine göre, bol yağışların olduğu bir destinasyonda bulunan bir apartman dairesinde ev değişmektedir.
3. Bağlamla bağlantıyı güçlendiren bir stil
Bir evin dekorasyon tarzı, sahibinin takdirini gösterir. Yani dekoratif projeden sorumlu kişinin kişisel tercihlerini ve zevklerini yansıtır. Ancak seçilen tasarım bağlamla da uyumlu olabilir.
Örneğin, rustik estetik kırsalda veya kasabada bulunan bir mülkün sıcaklığını ve güzelliğini artırır. Endüstriyel tarz ise büyük bir şehirle bütünleşen bir çatı katının çekiciliğini artırıyor.
İskandinav tasarımının ışıltısı, uzun kış dönemi geçiren yerlerde bulunan evlerde netliği artırıyor. Akdeniz tarzı deniz manzaralı bir evde bağlantıyı güçlendirir. çağdaş estetik kentsel çevreyle uyumunu korur.
Minimalist tarz, rüya gibi bir konuma sahip bir evin pencerelerinden algılanan manzaraların ön plana çıkmasının anahtarı olabilir.
4. Dışarıyla bağlantıyı güçlendiren renkler
Dekorasyon süreci ilham aramanın önemini vurguluyor. Bağlamla bağlantı düzeyini artıran renkler vardır: Yakın çevrede algılanan bileşenler. Örneğin toprak tonları, rustik tarzın ön planda tutulduğu evlerde başarılı oluyor. uyum dış sahne ile.
Dışarıyla bağlantı sadece renklerle değil, aynı zamanda manzarayı yeniden yaratan geometrik şekillerle de sağlanıyor.
5. Herhangi bir konaklamayı yeniden yüklemeyin
Dış çevre kendi içinde tam bir gerçeklik olarak algılanır. Güzelliği zıtlıklarda yatıyor, oranbütünün doğasında olan nüanslar ve bağlantılar. Evin içi küçük bir kişisel veya aile evrenini çerçeveler. Bir şeylerle dolu olmadığında en iyi halini alan güvenli bir alan.
Sonuç olarak, bir evi çevreyle uyumlu bir şekilde dekore etmek için evin bulunduğu bağlamdan ilham alın.